an online Instagram web viewer

#rindu medias

Photos

Can’t sleep because I miss @ulfirohma
Music is very describe me and my love.
I’m just very fond of my girlfriend. I just love her very much. I’m just very missed my girlfriend. All of this makes me always want to with she. 
I love you so much. And i need you.

#love  #missyou #miss  #cinta  #rindu #happy #kangen
Can’t sleep because I miss @ulfirohma Music is very describe me and my love. I’m just very fond of my girlfriend. I just love her very much. I’m just very missed my girlfriend. All of this makes me always want to with she. I love you so much. And i need you. #love  #missyou  #miss  #cinta  #rindu  #happy  #kangen 
Dan bersama malam aku sampaikan bisikan bisikan lirih hatiku. Harapan sejumput laksa dalam kesendirian sang pengembara. Perihal menanti atau di nantikan itu urusan jodoh .

#poetry #puisi #pemujarahasia #poem #rahasiahati #puisicinta #admire #sajak #bicararasa #cinta #suratcinta #sajakberbisik #sastra #kata #katakata #celoteh #rindu #romance #puisibebas #pagi #kaudanaku #ily
Advertisement
Karena saya tetap sabar menanti hati yang sedang terbang entah kemana yang akan menemani di sisiku. Dan semoga yang terbang ialah dia hati yang aku harap dan semogakan mendarat di hatiku 😊
.
.
.
#brasaksurabayaofficial 
#jomblo 
#berharap 
#ridergalau 
#penyemangat 
#rindu 
#menunggu
Jakarta-purbalingga (ilustrasi nyata LDR)

akulah korban kebiadaban jarak,terdzalimi sunyi yang mencambuk diam di pertengahan malam

terbaring dengan luka yang terus terguyur air mata

kamu yang ku muliakan dengan setia namun kau jatuh dalam hinanya tega

kau memerankan sosok dia untuk menutupi kelemahanmu tentang setia

dan menjadikanku sosok terlemah yang dengan kejamnya kau tebas tepat di tengah harap *untuk melengkapi luka,tambahin caption di bawah yahhh.... #puisi #sajak #kata #rindu #ldr #jakarta #purbalingga #jawa #quotes #follow4follow #likeforfollow #indonesia #prosa #kopi #instaindonesian #buku #sastra
Jakarta-purbalingga (ilustrasi nyata LDR) akulah korban kebiadaban jarak,terdzalimi sunyi yang mencambuk diam di pertengahan malam terbaring dengan luka yang terus terguyur air mata kamu yang ku muliakan dengan setia namun kau jatuh dalam hinanya tega kau memerankan sosok dia untuk menutupi kelemahanmu tentang setia dan menjadikanku sosok terlemah yang dengan kejamnya kau tebas tepat di tengah harap *untuk melengkapi luka,tambahin caption di bawah yahhh.... #puisi  #sajak  #kata  #rindu  #ldr  #jakarta  #purbalingga  #jawa  #quotes  #follow4follow  #likeforfollow  #indonesia  #prosa  #kopi  #instaindonesian  #buku  #sastra 
Mungkin malam diciptakan untuk merindu. Merindu pada Kekasih. Merindu pada yang pantas dirindu. Merindu serindu-rindunya rindu. Mungkin rindu akan menawan perindu. Tapi perindu akan selalu mabuk kerinduan yang mendalam dan dia tak peduli jikalau harus perih. Karena rindu bak khamr yang melupakan segalanya. 
#destinasisastra
#rindu
#malam
#puisitanpabatas
#malang
Mungkin malam diciptakan untuk merindu. Merindu pada Kekasih. Merindu pada yang pantas dirindu. Merindu serindu-rindunya rindu. Mungkin rindu akan menawan perindu. Tapi perindu akan selalu mabuk kerinduan yang mendalam dan dia tak peduli jikalau harus perih. Karena rindu bak khamr yang melupakan segalanya. #destinasisastra  #rindu  #malam  #puisitanpabatas  #malang 
L O V E 💙💜💛💚💗
.
.
Thank @zeniniahmad sb sudi Uberkan🚕💨 si @zaidirahman @syidatyyyyy__ @_ezdhazn  ke #meqnorkitchen
.
.
terubat rindu nak jumpa yall..lepas ni datang lagi, lepas ni iolls blnje uolls yea special by MeqnOrkitchen chicken chop bujet🍗🍗🍗🍗(seketul sorang ea, jgn berebut) hahaha😂😂😂
.
.
miss uolss, see yea!! 😘
.
.
#saport #meqnorkitchen #makan #dinner
#rindu #sayang #muahciked #teamseremban #negerisembilan
#vsco #vscocam #iger #instagram
#igdaily #hipster #kunyah2 #meow
L O V E 💙💜💛💚💗 . . Thank @zeniniahmad sb sudi Uberkan🚕💨 si @zaidirahman @syidatyyyyy__ @_ezdhazn ke #meqnorkitchen  . . terubat rindu nak jumpa yall..lepas ni datang lagi, lepas ni iolls blnje uolls yea special by MeqnOrkitchen chicken chop bujet🍗🍗🍗🍗(seketul sorang ea, jgn berebut) hahaha😂😂😂 . . miss uolss, see yea!! 😘 . . #saport  #meqnorkitchen  #makan  #dinner  #rindu  #sayang  #muahciked  #teamseremban  #negerisembilan  #vsco  #vscocam  #iger  #instagram  #igdaily  #hipster  #kunyah2  #meow 
Advertisement
Bila kau sedang merasa buruk rupa,  maka berkacalah di bola mataku. Disitu kau akan selalu mempesona, cantik seperti biasanya @iffahihsaani_
. . 
#puisicinta #puisi #puisipendek #quotes #quot #instapoet #poetry #poem #poems #puisicinta #instagood #goodmod #kerinduan #rindu #instapoems #sajak #sajakcinta #kopi #bahagia #filosoficinta
Cash banyakk 10juta😂 Sama kaya pb biasa kok😆 yu mabar yu😆 nickname:Maszikry. BULL POINT BLANK THAILAND•
•
•
•
#justforfun #like4like #likers #likes #likeforfun #likeall #thxGod #thxforlike #tfl #fff #lfl #instagood #thxnsmn #dontjudgeme #crooz #kumistipis #kurangpiknik #THANKSFORLIKE #rindu #friendship #gbt #throwbackthursday
#pointblank #bullpb #thailand
Aku tak sekuat rinduku, tak mampu menahan gejolak yang ada dalam dadaku, hanya pelukmu yang sanggup menguatkan seluruhku
.
.
#miss #lovehim #missyou #needyou #justforyou #justforhim #everneverforever #cintasejati #rindu #kangen #pelukcium #bighug #mybeloved #mylove #mrkepet #bawelku
.
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم
Kangen berat pada yang seakan akan jatuh dari surga
Mau gi mana lagi?, Cuman bs tunduk jatuh ke lantai.
Sembunyi 50 persen kangen lewat mutiara mata.
▪️
▪️
▪️
#puisipagi#puisibelike#poemnorhyme#nasilemak#angsarap#sarap#photography#creativewords#iseng#sajak#sajakpendek#sajakbebas#sajaksendiri#bukanplagiat#asli#kangenberat#rindu#miss#missing#imissyou#mrbear#mybearnotyours. ▪️
▪️
▪️
📸: Credit : @areefhm
. بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم Kangen berat pada yang seakan akan jatuh dari surga Mau gi mana lagi?, Cuman bs tunduk jatuh ke lantai. Sembunyi 50 persen kangen lewat mutiara mata. ▪️ ▪️ ▪️ #puisipagi #puisibelike #poemnorhyme #nasilemak #angsarap #sarap #photography #creativewords #iseng #sajak #sajakpendek #sajakbebas #sajaksendiri #bukanplagiat #asli #kangenberat #rindu #miss #missing #imissyou #mrbear #mybearnotyours . ▪️ ▪️ ▪️ 📸: Credit : @areefhm
Aku tahu
Kalau ini memang hanya sebatas kata-kata

Tapi bukankah setiap kata memiliki makna?

Rindu, misalnya

Yang memiliki makna : sangat ingin dan berharap benar terhadap sesuatu ; KAMU

#kinemaster #tulisan #tulisanku #katakata #katakataku #katarinduku #puisi #bukanpuisi #sajak #bukansajak #bukangalau #videokatakata #rindukamu #rindu #berbagirasa #yangterdalam #dnarstaa
Advertisement
Paling sayang dunia akhirat 💕, missyou ibuuayah . 😌❤..
#ibuayahsayangkamu #rindu
Aku cinta kau tapi bukan kau yang aku nak sayang
#puisi #rindu #puisikertas
ula dengekeun suara nu te jelas tea nyah 😂 
#rindu nyetadion 📣
#tribuntimur
#GBLA
#vikingtangerang
Allahu malam2 terasa rindu sangat dekat semua dalam gambar ni.. Actually time ada kem kat sungai batang si allahu rindu gile² 😔...rindu nak mandi sungai ramai2 ,tido dalam pondok, dok brlari² nampak si midon tuh (monyet) ..makan sedap oo 👍👍...rindu nak brzumba dan mcm2 semua.. Masya allah suana kat sana tenang sangat.. Tp jadi hura hara bila si midon mai ajak main 💔...hahahah.. Hai lah midon. Suka sangat buat org suspen.. Eishh... Then masa kami p shortvocay dkt hulu Langat ataih bakhang tempat dia.. Nama hotel dia #ajlaaresortululangat ...try laa cari kat goole... Kami p sana allahu udara dia kalah p cameron and genting tau... Mmg seronok dan tinggi gila.. Resort kami sekoq jah kat ataih tuh... Huh seronok oo... Pg2 penuh kabus 😍...kolam dia mak aih besaq naw.. Aiq dia sejuk sampai ke tulang oo... Sejuk mngigil uh... Seronok sangat.. Mmg spe nak realize tension tuh boleh laa p sane ❤sbb mmg tenang kereta pun tak dngar kcuali lrg resort tuh.. Kedai mmg jauh gila dari situ.. Mmg aman.. Line hp pun takdak tau 😂😂..mmg aman kan.. Try laa p.. Mmg seronok sngat... Ok la cukup laa utk malam ni punya karangan 😂😂...
#rindu²kamusemua
#sungaibatangsi
#ajlaaresortululangat 
#kakidarinduawaksemua
#walaupunkakidagarangtapidalamhatikakidaadataman 😂😂
#kakidasayang
Allahu malam2 terasa rindu sangat dekat semua dalam gambar ni.. Actually time ada kem kat sungai batang si allahu rindu gile² 😔...rindu nak mandi sungai ramai2 ,tido dalam pondok, dok brlari² nampak si midon tuh (monyet) ..makan sedap oo 👍👍...rindu nak brzumba dan mcm2 semua.. Masya allah suana kat sana tenang sangat.. Tp jadi hura hara bila si midon mai ajak main 💔...hahahah.. Hai lah midon. Suka sangat buat org suspen.. Eishh... Then masa kami p shortvocay dkt hulu Langat ataih bakhang tempat dia.. Nama hotel dia #ajlaaresortululangat  ...try laa cari kat goole... Kami p sana allahu udara dia kalah p cameron and genting tau... Mmg seronok dan tinggi gila.. Resort kami sekoq jah kat ataih tuh... Huh seronok oo... Pg2 penuh kabus 😍...kolam dia mak aih besaq naw.. Aiq dia sejuk sampai ke tulang oo... Sejuk mngigil uh... Seronok sangat.. Mmg spe nak realize tension tuh boleh laa p sane ❤sbb mmg tenang kereta pun tak dngar kcuali lrg resort tuh.. Kedai mmg jauh gila dari situ.. Mmg aman.. Line hp pun takdak tau 😂😂..mmg aman kan.. Try laa p.. Mmg seronok sngat... Ok la cukup laa utk malam ni punya karangan 😂😂... #rindu²kamusemua  #sungaibatangsi  #ajlaaresortululangat  #kakidarinduawaksemua  #walaupunkakidagarangtapidalamhatikakidaadataman  😂😂 #kakidasayang 
Kenangan tentangmu adalah ombak terbesar, datang menghantam, menggulung lalu pergi seakan engkau memberi tanda bahwa kau akan kembali, dan aku adalah yg selalu berharap di terjang olehmu berulang kali

#photographyart #photography #landscape #sea #south #blue #ombak #rindu #kenangan #sendiri #pacitan #fotografi #candid
Advertisement
Kau kekasih hati dunia dan akhirat. Setiap hari setiap saat kau ku rindukan. Selagi mengalir darah di tubuh ku ini selagi itu lah doa ku utuskan buat mu ibu..😫
#alfatihah #kekasihku #cintahati #rindu #doakuuntukmu #tenanglahdisana #allahuakbar 
#pergiselamanya #ibuku
at pasific place jakarta, the memorable place for me #jadikangen #rindu #csw #ast ,❤
Mulailah sekarang, mulailah di mana kamu berada sekarang dengan apa adanya. Jangan pernah pikirkan kenapa kita memilih seseorang untuk dicintai, tapi sadarilah bahwa cintalah yang memilih kita untuk mencintainya ❤
.
.
#lfl #fff #rindu #sorbanputih
Mulailah sekarang, mulailah di mana kamu berada sekarang dengan apa adanya. Jangan pernah pikirkan kenapa kita memilih seseorang untuk dicintai, tapi sadarilah bahwa cintalah yang memilih kita untuk mencintainya ❤ . . #lfl  #fff  #rindu  #sorbanputih 
Sayange inga beta ka seng...?? Rindu beta ka seng....??? 😥
#sayang #rindu #best #musica #😥
Hi Dak Demam 😷 
#GoodNight #Rindu #CepatSihat #GWS
Advertisement
@makari.jikaci
_

Mari ngupi ☕
dan lanjut berimajinasi
agar tetap berbuah puisi
jangan suka berhalusinasi
mungkin cuma bisa jadi ilusi

_
#makarijikaci#rindu#cinta#sajak#qoute#diksi#puisi#aksara#diksisederhana#poem#poet#prosa#sastra#karyatulis#menulis#seni#aksimenulis#sajaksajakrindu
#rindu
Bahu yg sentiasa ade utk bersandar suatu ketika dulu..skang semua dah berkeluarga..sibuk dgn komitmen msg2...biar jarak memisahkan tp dlm ht xpernah lupa😓
#rindu  Bahu yg sentiasa ade utk bersandar suatu ketika dulu..skang semua dah berkeluarga..sibuk dgn komitmen msg2...biar jarak memisahkan tp dlm ht xpernah lupa😓
Salam jumaat..
Meeting bidang baru
Raya LG.. Abaikan pipiku yg serupa pinggan itu. Reunion kecil bff yg dh 6 taun tk lpk ngopi 
Masing2 Lupa Umo dh bnyk.. #matilahnak
#hariinihariraya 
#openhouse #sahabat #lama #pm
#bff #reunion #rezekiallah
Holiday Raya
#melaka 
Hari raya #syawal 
#iftar #reunion #sungkei #kamek #kitak
#kualalumpur  #Fren #friends  #Makeupartist #raya 
Terubat rasa Sakit.. #rindu #gemok dah #Alhamdulillah 
#filmaker  #holiday #aidilfitri
#aunty #cousin #life
Salam jumaat.. Meeting bidang baru Raya LG.. Abaikan pipiku yg serupa pinggan itu. Reunion kecil bff yg dh 6 taun tk lpk ngopi Masing2 Lupa Umo dh bnyk.. #matilahnak  #hariinihariraya  #openhouse  #sahabat  #lama  #pm  #bff  #reunion  #rezekiallah  Holiday Raya #melaka  Hari raya #syawal  #iftar  #reunion  #sungkei  #kamek  #kitak  #kualalumpur  #Fren  #friends  #Makeupartist  #raya  Terubat rasa Sakit.. #rindu  #gemok  dah #Alhamdulillah  #filmaker  #holiday  #aidilfitri  #aunty  #cousin  #life 
Having a sister is like having a BEST FRIEND you can't get rid of . You know whatever you do , they'll still be there .

#bestfriend #bestfriendgoals #sisters #smile #top #mantap #friends #rindu #miss
FriendlyMatch
Jumat, 21 juli 2017
@Stadion Pajajarn

PSB Bogor vs Razet Fc

Kick off 15.00

HTM 5k (For Donation)

#psbbogor #rindu #bogorbirutroopers
Advertisement
Kangen 😭😭😭😭😭
Dulu di panggil adek
Sekarang jadi kakak 😦
Maunya jadi adek aja lagi 
#rindu 
#keluarga 
#medan 
#bengkulu
P melawat kuburan arwah mammy
#100hari #17/06/17 #rindu
#doakanmmysatenangdsna.😆
#thnk
Kadang rindu itu aneh. Datang mengganggu pikiran sehingga kita membayangkan hal yang indahindah. Padahal untuk mendapatkannya butuh perjuangan nggak jarang menyakitkan dan menguras kesabaran. Tapi dari situlah rasa rindu muncul. Aneh. 
#ceritamalam #rindu
Kadang rindu itu aneh. Datang mengganggu pikiran sehingga kita membayangkan hal yang indahindah. Padahal untuk mendapatkannya butuh perjuangan nggak jarang menyakitkan dan menguras kesabaran. Tapi dari situlah rasa rindu muncul. Aneh. #ceritamalam  #rindu